Centru Constatare Daune

Economisiţi timp şi evitaţi birocraţia, Autoglobus gestionează pentru dumneavoastră întregul proces de rezolvare a daunei cu asiguratorul. Contactaţi-ne, beneficiaţi de consiliere gratuită şi suport în deschiderea și gestionarea dosarului de daună.


Vă punem la dispoziţie, în incinta atelierului nostru de reparații caroserii şi în parteneriat cu societăţile de asigurări, un modern centru de constatare daune, cu toate facilităţile:

 • posturi de lucru cu toate utilităţile necesare
 • birouri pentru inspectorii de daune
 • sală de aşteptare pentru clienţi, cu toate serviciile necesare, inclusiv acces gratuit WiFi
 • suport complet de secretariat (imprimantă, copiator, scanner)
 • locuri suficiente de parcare

Avem încheiate convenții de colaborare şi vă susținem cu consultanță de specialitate în constatarea de avarii în urma accidentelor pentru majoritatea asiguratorilor din piața românească:

Asigurăm efectuarea constatărilor de daune auto acoperite de polițe de asigurare la sediul nostru pentru următorii asiguratori: Allianz-Țiriac, Asirom , Generali, Groupama , Omniasig , Uniqa, Garanta Asigurări , Gothaer.


Important Este dreptul dumneavoastră, stabilit prin legea nr.136/1995, ca în cazul reparaţiilor suportate de societăţile de asigurare, să aveți posibilitatea de a alege unde doriți să fie executate lucrările de tinichigerie şi vopsitorie.
Totodată, la cererea dumneavoastră, inspectorii de daune de orice societate de asigurări cu care avem încheiată convenție de colaborare se pot deplasa la sediul nostru în vederea efectuării constatării.


Informaţii utile

A avut loc un accident. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic, însă mașina este lovită. În acest caz, cel mai important lucru este să te deplasezi într-un loc sigur, evitând pericolele suplimentare sau producerea altor avarii.
 • Dacă mașina poate fi deplasată, încearcă să o scoți în afara părții carosabile, degajând locul accidentului;
 • Dacă motorul nu pornește sau te confrunți cu alte probleme de natură tehnică, probleme care nu permit deplasarea autovehiculului prin mijloace proprii (scurgeri de lichide sau scurtcircuite electrice), împinge sau remorchează mașină în afara părții carosabile;
 • În acest caz mergi la Poliție în termen de 24 de ore pentru a anunța producerea accidentului sau dacă se îndeplinesc condițiile completează formularul de constatare amiabilă de accident;
În urmă accidentului produs există, din nefericire, persoane vătămate. Încearcă să-ți păstrezi calmul și acționează responsabil.
Ce trebuie sa faci:
 • Sună la 112 pentru a chema Salvarea şi Poliţia sau anunţă accidentul prin intermediul altor persoane
 • Nu modifica poziţia maşinii, nu şterge urmele accidentului
 • Acordă primul ajutor
 • Nu părăsi locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei
Începând cu 1 iulie 2009, conducătorii auto implicați în accidente ușoare (fără vătămări corporale) au posibilitatea unei proceduri alternative de constatare a daunelor înregistrate, fără a mai fi nevoiți să apeleze la serviciile de constatare efectuate de către reprezentanții Poliției Rutiere: Constatarea amiabilă de accident.
Pentru accidente întâmplate pe teritoriul României, poți recurge la Constatarea amiabilă:
 • indiferent de locul producerii accidentului: drumuri publice, drumuri închise circulației publice, diverse incinte etc.
 • dacă în accident au fost implicate doar două autovehicule;
 • dacă din accident au rezultat doar pagube la cele două mașini autovehicule.

Această procedura este opțională și oferă conducătorilor auto posibilitatea de a completa împreună și de a depune, ulterior, la companiile de asigurări, un formular tipizat: Formularul de Constatare amiabilă.
Atenție! Completarea formularului nu reprezintă o recunoaștere a răspunderii conducătorilor auto, ci un cumul de evenimente și fapte ce va contribui la soluționarea dosarelor de daună. Acest document îi permite asiguratorului să stabilească vinovăția conducătorilor auto implicați în accident și pagubele produse.